2016. jan 21.

Vörös királynő / Amikor a véred határoz meg

írta: online_bookshlef
Vörös királynő / Amikor a véred határoz meg

Victoria Aveyard: Vörös királynő

pb270007.JPG

10/10

Cselekmény: izgalmas, gyors, akció dús

Szereplők: váratlan személyiséggel rendelkeznek, meglepőek, megtévesztőek

Könyvleírás: AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szeretettel uralkodtak a Földön. Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.

Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek. Lejöttek a csillagok közül. ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.

A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok. Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni. Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy

vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti. A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?

 

A könyv hatalmas külföldi sikeréhez hűen itthon is magára vonta az olvasók figyelmét, persze akik külföldi blogokat követnek azok már a sorozat második része után áhítoznak. Érthető is, hiszen az első könyv felemelően izgalmas és érdekes volt ahhoz mérten, hogy ez az írónő debütáló könyve. A történet meghökkentően izgalmas elvégre már, csak ha bele is gondolunk, hogy mi vörös vérűek ebben a világban mennyit érünk és mennyit érnénk a könyv által teremtett világban. Főhősnőnk karaktere már a könyv elején magával ragadó. Igazi utcai lány, aki utálja az ellenséget, az ezüstöket. Vörös vérének köszönhetően a legváratlanabb fordulatot veszi a történet, mikor kiderül, hogy ezüstök erejével rendelkezik. Természetesen ez nem derülhet ki a nép számára, mivel ez forradalomhoz vagy legalábbis lázadáshoz vezetne. Ehhez azonban Mare-nak ki kell tanulnia hogyan, viselkedjen ezüstként. Ez azonban bonyodalmakat okoz a lány számára és véglis rájön. hogy nem akar ilyen életet élni, így a Skarlát Gárda nevű lázadócsoporthoz csatlakozik. Közben azonban megismeri a herceget és rájön, hogy érzelme az ifjú iránt igen is erősebb, mint a gyűlölet, amit az ezüstök iránt érzett. Összességében remek egy könyv és egy ilyen erős kezdés után sok elvárás épült fel az írónővel szemben. Kíváncsian várom a második részt.

Újdonság azoknak, akik esetleg olvasták a könyvet és érdekli őket a folytatás linkelem nektek az oldalt ahova feltöltötték az első hét fejezetet ANGOLUL.

1-3: http://www.epicreads.com/blog/glass-sword-sneak-peek-chapters-1-3/

4-7: http://www.epicreads.com/blog/glass-sword-sneak-peek-chapters-4-7/

A borító szerencsére az eredetijében jelent meg. Egyszerű és mégis sokat mondó borító. Fantasy és disztópia hangulatú olvasmányként ajánlom az olvasóknak.

A könyv a Gabó kiadó gondozásában jelent meg.

Szólj hozzá

blogger vélemény könyv fantasy disztópia gabókiadó