2016. ápr 05.

Vándorpolc Első könyves vélemény/ Anna Lyndsey : Lány a sötétben

írta: online_bookshlef
Vándorpolc Első könyves vélemény/ Anna Lyndsey : Lány a sötétben

Anna Lyndsey: Lány a sötétben

p4050055.JPG

3,5/5

Cselekmény: a múlt és a jelent egyszerre mutatja be

Szereplők: mivel valós szereplőkről szól így ezt a szempontot nem tudom részletesen bemutatni

Könyvleírás: Anna normális életet élt: az ambiciózus brit lány keményen dolgozott köztisztviselőként, épp lakást vásárolt és szerelembe esett, amikor is nyomasztó tüneteket kezdett észlelni magán. Ahányszor csak bekapcsolta a komputerét, az arca égni kezdett, idővel pedig már semmilyen mesterséges fényt nem viselt el a szervezete, sőt a napfényre is allergiássá vált. Most, kilenc évvel az első szimptómák jelentkezése után, Anna – ha rosszabbodik az állapota – egy befüggönyözött lakásban él teljes sötétségben, és csak szürkületkor és hajnalban merészkedik az utcára. Hogy ez az ingerszegény élet milyen is valójában, arról vall az igaz történet alapján született Lány a sötétben. Az írói álnév mögött megnyilvánuló elbeszélő saját tapasztalatait osztja meg velünk, és miközben sötét gondolatait sem titkolja el előlünk, együtt fedezhetjük fel vele a színeket is ebben a kietlennek tetsző világban. Mi több, megláthatjuk a fényt is, hiszen a könyv nem csupán életrajzi regény, de egy csodás szerelem története is.

Hogy őszinte legyek nekem a könyv első fele elég nyögve nyelősre sikerült. Számomra ez a fajta könyv az, amit nem szoktam megvenni, csak a borítóját csodálom meg. Ennek a könyvek a borítója volt az, ami megfogott. Nagyon szép az egyszerű fekete színen az ezüst pöttyök (mint az égbolt). Aztán egy olyan könyv perverznek, mint nekem a könyvvel jövő kis szalagos könyvjelző nagy élvezetet nyújt.

A könyvben, azaz izgalmas, hogy az írónő nem csak elmeséli a betegségének jelentkezését, az éveket, amiket betegen töltött és a javulását, hanem az is, hogy bemutatja, hogy mivel foglalta el magát a sötétben. Elég kreatív dolgokról is olvashatunk, amiket ő a sötétben nulla fény mellett tudott „játszani”.

Sosem tudod, mi következik. Ez az a mondat, ami első gondolatom ezzel a könyvvel kapcsolatban. Sosem tudod, hogy a következőnek a múltat vagy a jelent meséli-e az írónő.

Összességében szerintem érdemes elolvasni ezt a kis művet, ugyanis a valóságalapjának köszönhetően olyan tanulságot is levonhat az ember, amire nem is gondolt. Én inkább a 16 év fölöttieknek ajánlom. Nem azért mert olyan tartalom lenne benne, csak szerintem egy megfelelő érettség kell ahhoz, hogy az ember megértse az események miértjét.

A könyv a Libri kiadó gondozásában jelent meg.

Szólj hozzá

blogger vélemény könyv libri vándorpolc