2016. jan 17.

Poisin Study, avagy jobb a hirtelen halál

írta: online_bookshlef
Poisin Study, avagy jobb a hirtelen halál

Maria V. Snyder: Poisin Study/ Méregtan

p1170007.JPG

 

9/10

Cselekmény: pörgős, izgalmas

Szereplők: hihetőek, valóságosak, szerethetőek

Könyvleírás: A koporsószerű sötétségbe zárva nincs körülöttem az égvilágon semmi, ami elterelhetné figyelmemet az emlékeimről. Megöltem Reyadot. Megérdemelte a halált – ám a törvény szerint a tettemért én is halált érdemlek. Ixiában a gyilkosságért kivégzés jár. S most már csak a hóhér kötelére várok. Ám ugyanaz a törvény, amely ítélettel sújt, akár meg is mentheti az életemet. Ixia ételkóstolója, akit arra választottak ki, hogy a Parancsnok egészségét a mérgezett ételektől megóvja, immár holtan hever. A törvény pedig kimondja, hogy a soron következő halálbüntetésre ítélt fogolynak – vagyis nekem – fel kell ajánlani a tisztséget. Merénylet, mágia, megpróbáltatások…

A könyv felemelően ötvözi a mágiát és a durva erőszakkal teli világot. Főhősnőnk múltja a könyvvel együtt bontakozik ki. Ennek a remek írói megoldásnak a hatására sikerül megértenünk Yelena kezdetleges félős személyiségét. A könyv egyik erősségének érzem, hogy karakterünk személyisége hogyan fejlődik és a történet végére miként lesz belőle egy erős, magabiztos nő. A másik meglepően szilárd története a könyvnek a románc, ami kifejezetten életszerűre és hihetőre sikerült. A mellékszereplők meglepően érdekesek voltak. Engem főleg Rand és Dilana szerelemi szála érdekelt még volna, de az már túlerőltetés lett volna az írónőtől. Valek egy igazi könyves álom pasi, akinek minden olvasó örülne. A könyv egész ideje alatt tartó „ki tudja, mikor kap mérget a hősnőnk érzéstől” csak még izgalmasabb a történet. A végkifejlet kifejezetten olyan hangulatot hagyott bennem, hogy már alig várom a második részt. Az egyetlen dolog, amiben kicsit csalódtam az a mágia világáról kapott kevés információ, de gyanítom a trilógia további két részében erről is eleget fogunk megtudni.

A borítóval meg vagyok elégedve, igaz a könyv külföldön elég sok borítóval jelent meg. Összességében a 16 és afeletti korosztálynak, főleg a Fantasy kedvelőknek mindenképpen ajánlom.

Ez a könyv a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg.

 

Jó olvasást.....

Edina

Szólj hozzá

blogger vélemény könyv fantasy könyvmolyképző vörös pöttyös